ИСТОРИЯ

От 1999г. „Орто-Т“ ЕООД е официален представител на Орто-Тейн, САЩ и за България и Северна Македония, а от 2018г вече и за Гърция.

Революционната концепция за „невидимите“ ортодонтски апарати за корекции на малоклузии е първоначално формулирана от основателя на Орто-Тейн, САЩ, изобретател и практикуващ ортодонт, проф. Д-р Ърл Бъргърсън, през 1967 г. Преди повече от 53 години в САЩ, Д-р Бъргърсън изобретява снемаемите, готови ортодонтски апарати от еластична медицинска пластмаса, за по-бърза и ефикасна корекция на малоклузии в трите измерения.

Ортодонтските апарати от системата Хелти Старт на Орто-Тейн, САЩ са единствените ортодонтски апарати одобрени от FDA, които имат CE марка и всички международни патенти, произтичащи от научните и академични постижения на проф. Бъргърсън и неговия екип в САЩ.

Повече от 53 години по света и 21 години в България, апаратите от системата Хелти Старт се използват за цялостно ортодонтско лечение като предлагат изключително голям избор от над 70 размера, приложими за пациенти от 2г. до възрастни. Благодарение на богатия клиничен опит с доказан лечебен ефект, вече над 4 милиона пациенти са се възползвали от това иновативно и щадящо лечение.

Хелти Старт е прогресивна система за подобряване на здравето и благополучието на пациентите чрез установяване и лечение на първопричините за определени здравословни симптоми с неинвазивна терапия, която изправя зъбите за цял живот за здрави красиви усмивки.

Хелти Старт третира здравословните проблеми докато изправя зъбите!

Девет от десет деца страдат от нарушения в дишането по време на сън:

ADD/ADHD

Хъркане

Нощно напикаване

Дишане през устата

Хъркане

Нощно напикаване

Дишане през устата

Кошмари

 Затруднения в обучението

Неспокоен сън

Тъмни кръгове под очите

Подути сливици/Аденоиди

Дневна замаяност

 Агресия

Хронична алергия

Астма

Забавен растеж

Разстройство на съня

 

 

През последните 20 години клиничните изследвания установяват връзката между някои все по-често срещани детски здравословни проблеми и една вероятна първопричина – нарушения в дишането по време на сън (SDB).

Предимства от използването на система Healthy Start ™ спрямо традиционната ортодонтия

    • Насочва поникващите постоянни зъби, елиминирайки нуждата от брекети и и други фиксирани апарати.
    • Постига пълна корекция в рамките на 2-12 месеца.   – Стойността на лечението е по-малка част от цената на брекети
    • Насърчава правилното развитие на лицето.  – Естествено разширява дъгите, избягвайки екстракции
    • Лечението може да се започне още на 2г. възраст.   – лекува КЛАС III – до 11-12 години (късно смесено съзъбие)
    • Изправя зъбите на децата, докато спят или само с 2 часа дневно носене
    • Елиминира лошите орални навици, дишането през устата, учи на правилно преглъщане и адресира проблемното дишане по време на сън
    • Коригира овърбайт, овърджет, кръстосани захапки, обратни захапки, «венечна» усмивка, отворени хапки и струпвания при 93% от децата стартирали лечението рано.
    • Снемаеми апарати, които улесняват поддържането на правилна орална хигиена
    • Няма ограничения за храна.   – Развива красива усмивка за цял живот.
Translate »